SQL Error: INSERT INTO `accesslog` (`datetime`,`page`,`sessionid`) VALUES (NOW(),'prezentare_locala','19cbda9eee3b0a9b47fbfec0f7539d55');
Primaria Orasului Cazanesti

PRIMARIA ORASULUI CAZANESTI

Judetul Ialomita

PREZENTARE LOCALA


Suprafata: 5526 ha, din care 5373 extravilan, 153 ha intravilan

Populatie:

3664 persoane
Gospodarie: 1168


 Orasul Cazanesti este asezat in partea centrala a judetului Ialomita, invecinandu-se cu comuna Reviga - NE, Cocora - N, Munteni - Buzau - V si Ciochina - S si SE.
    Cadrul natural apartine luncii Ialomitei si Baraganului Padinei. Altitudinea variaza intre 34-44 m, Raul Ialomita trece prin sudul teritoriului sau.
    Prima atestare documentara in anul 1579. Aflat in lunca Ialomitei, la infiintare, in 1864, locuitorii s-au mutat de langa raul Ialomita, pe locul unde se afla acum.
    Pana in 1950 a facut parte din plasa Cazanesti, jud. Ialomita, intre 1950 si 1952 din regiunea Ialomita, iar intre 1952 si 1968 din regiunea Bucuresti.
    Forma administrativa de "comuna" este schimbata in anul 2004, cand localitatea este ridicata la statutul de oras - 26 aprilie 2004.

Aflat la distanta aproape egala intre cele doua municipii, Slobozia (32 km) si Urziceni ( 34 km), traversat de DN 2A Bucuresti - Constanta, iar prin garza Cazanesti, legatura pe linia de cale ferata Bucuresti - Urziceni - Constanta, iar prin gara Cazanesti, legatura  pe linia de cale ferata Bucuresti - Urziceni - Slobozia, orasul Cazanesti,
se constituie intr-un centru zonal socio-politic si administrativ pentru localitatile invecinate.
Astfel, in ultimii ani, s-au infiintat in oras, o filiala a Administratiei Financiare Ialomita, un centru al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura, un Birou Notariat Public, iar in curand un Birou de Evidenta a Populatiei.
Printre activitatile specifice zonei se pot enumera: agricultura,comert produse agricole, cresterea animalelor, prestari servicii, mica productie industriala.

Pe raza localitatii isi desfasoara activitatea 8 asociatii agricole, cu potential semnificativ axate pe cultivarea plantelor si comert cereale, dotate cu masini si utilaje agricole moderne.
In domeniul cresterii animalelor, functioneaza 2 ferme mari: SC Agrisol International, SC Ferme Plus, cu profil crestere pasari, si porcine, selectie, cu respectarea cerintelor de biosecuritate, productivitate inalta, pbtinuta prin implementarea unor tehnologii de ultima ora.

Pe langa aceste societati, cetatenii orasului beneficieaza de serviciile  oferite de un numar de peste 40 de societati cu profil comert marfuri alimentare si nealimentare, marfuri industriale, materiale de constructie,  produse lemnoase, precum si societati comerciale cu profila alimentatie publica.

    Informatii privind localitatea:
  • suprafata totala: 5423 ha, din care:
    • extravilan 4960 ha,
    • intravilan 463 ha
    Infrastructura colectiva:
  • Alimentare cu apa curenta - 1100 consumatori, 757900 mc/am
  • Electrificare - 1160 consumatori.
    Ocrotirea sanatatii:
    Cabinete medici de familie: 2
    Medici:
  • medicina generala - 2
  • cabinet stomatologic - 1
  • medic medicina dentara - 1.